För ett hållbart boende

Om oss

Svenska Klimathus drivs av Jan Lothigius som är civilingenjör kombinerat med en bakgrund av miljö – och energifrågor samt flera års arbete som frilansskribent, konsult och journalist.

Företaget grundades år 2006 och tre år senare färdigställdes den svanenmärkta villan ”Klimathus Ett”, på Gällstaö i Ekerö, som var ett stort steg för oss. Huset är byggt med noggrannhet och hänsyn till både den inre och yttre miljön med hjälp av effektiva val av material och arbetsmetoder.

Under 2010 bestämde vi oss för att göra om vår verksamhet och slutade nu med att producera och sälja klimatsmarta hus. Vi började istället installera värmepumpar och agerade från och med nu även som konsulter vid frågor som berör energiprestanda på byggnader.

Om du till exempel ska börja jobba med en nybyggnation, tillbyggnad eller renovering kan vi hjälpa dig få fram lösningar som påverkar din energiåtgång på bästa sätt. På det sättet kan du svara både på miljön och plånboken. Vi ger bland annat tips på energifönster och isolering och kan svara på frågor som berör energi i allmänhet.

Vi har nära samarbeten med flera välrenommerade enskilda personer och företag inom branscherna bygg, miljö och energi för att kunna erbjuda så kompletta tjänster och hållbara arbeten som bara möjligt!

värmeekonomi

God värmeekonomi i såväl stora som små hus